Panel 3 – Fødevareallergener

Allergi Screen (IgE) er en allergitest, hvor forskellige fødevarer – og inhalationsallergener bliver analyseret gennem en kompleks blodanalyse for at finde årsagen til allergireaktioner.

Blodet testes med den såkaldte ELISA-metode for immunglobulin E (IgE) antistoffer, der er dannet i kroppen på grund af en allergireaktion. Testen anvender en fotometrisk metode til måling af enzymaktiviteten, der opstår på grund af, at de enzymmærkede antistoffer binder sig til IgE antistoffer og til allergen ekstrakter.

Resultatet viser, hvor stærkt man reagerer til hvert allergen på en skala fra 0 (negativ) til 6 (ekstremt høj følsomhed).

Panel 3 indeholder kun fødevareallergener, der er karakteriseret som de vigtigste allergener.

Panel 3

Fødevareallergener

1 Hasselnød
2 Peanut
3 Valnød
4 Mandel
5 Mælk
6 Æggehvide
7 Æggeblomme
8 Kasein
9 Kartoffel
10 Selleri
11 Gulerød
12 Tomat
13 Torsk
14 Krebs
15 Appelsin
16 Æble
17 Hvede
18 Rug
19 Sesame
20 Sojabønne

 

Til brug for analyserne har laboratoriet behov for 4 ml blod taget fra vene. Prøven skal tages af en uddannet sygeplejerske eller en læge. Man skal selv sende blodprøven direkte til det tyske laboratorium. Efter blodprøvetagning skal patienten sende røret med blodprøve sammen med bestillingsformular til laboratoriet i Tyskland i den medleverede konvolut.

 

Allergi Screen (IgE) test kan kombineres med ImuPro fødevareintolerancetest, man behøver ikke at tage separate blodprøver.

 

Resultatet er på engelsk eller tysk og bliver leveret med posten inden 2 uger, til den adresse der skrives på bestillingsformularen.