Hvad er fiskeallergi?

 

Fødevareallergi: fiskeallergi

Fiskeallergi

Allergi over for fisk skyldes oftest, at man reagerer på et protein i fiskekødet. Dette protein findes hos mange fisk, og de fleste mennesker med denne allergi har derfor allergi over for næsten alle slags fisk. Har du allergi over for tunfisk, er det dog muligt, at du kun reagerer på denne ene fiskeart. Allergenerne i fisk er meget varmestabile. Det betyder, at du ikke kan koge eller stege allergenerne væk.

Desuden får meget følsomme personer allergiske reaktioner, hvis de indånder dampen fra fiskekogning.

Fiskeallergi varer ofte hele livet. Allergi over for fisk er også et problem i fiskeindustrien, hvor den er årsag til kontakteksem og astmasymptomer.

Du kan blive testet med Allergi Screen (IgE) test.

Du kan download Fødevarestyrelsen gratis brochure om “Allergi overfor mælk, æg, fisk og skaldyr” hvis du vil læse mere om fiskeallergi.

  GÅ TIL LABORATORIETEST