Hvad er mælkeallergi?

mælkeallergi

Mælkeallergi

Mælkeallergi er en af de hyppigste former for fødevareallergi hos børn. Det er proteinerne i mælken, som barnet ikke kan tåle. Det er typisk børn under 1 år, som udvikler mælkeallergi. Mælkeallergi ses hos omkring 2 procent af alle spædbørn i løbet af det første leveår. De fleste børn vokser fra mælkeallergi. 9 ud af 10 børn med mælkeallergi kan tåle mælk, når de er 3 år. Allerede i løbet af det første leveår forsvinder mælkeallergien hos halvdelen af børnene.

Vidste du at, …?

  • Kun få større børn og voksne er allergiske over for mælk.
  • Hvis man er allergisk over for komælk, kan man heller ikke tåle gede-, fåre- eller hestemælk og dermed heller ikke fx smør af gedemælk eller is og yoghurt af fåremælk. Man kan heller ikke tåle økologisk, upasteuriseret eller uhomogeniseret mælk.
  • Laktosefri mælk og laktosereduceret mælk indeholder fortsat mælkeprotein og er dermed ikke egnet til personer med mælkeallergi, der netop er allergiske over for mælkeproteiner.

Du kan blive testet for mælkeallergi med Allergi Screen (IgE) test.

Mælkeallergi børn og mad

Mælkeallergi

 

 

 

Her kan du hente brochuren: Mælkeallergi børn og mad fra Fødevarestyrelsen.

 

 

GÅ TIL LABORATORIETEST