Forårssalsa

Ingredienser
2 avocadoer
Saft af ½ citron
2 appelsiner
1½ dl edamamebønner uden bælg
8 radiser
1 rødløg
10 grønne asparges
1 håndfuld frisk koriander
1 portion hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing
Saft af 2 citroner
1 spsk flydende honning
1 fed hvidløg
1 dl koldpresset
Olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber

Tilberedning

30 min – 4 pers

Fjern skræl og sten fra avocadoerne. Skær avocadokødet i små tern, læg dem i en skål og pres citronsaften henover.

Skær skrællen af appelsinerne med en skarp kniv ved at føre den fra top til bund. Skær appelsinfileter ud med kniven ved at føre den langs hinderne. Alternativt så pil appelsinerne, del dem i både og skær bådene ud i tern.

Blancher edamamebønnerne ved at hælde kogende vand over de frosne bønner og lad dem stå og trække i 2 minutter. Hæld vandet fra.

Skær radiserne i skiver.

Pil rødløget og skær det i fine tern.

Bræk den grove bund af aspargesene og skær dem i små tern.

Vend alle grøntsagerne og frugterne med dressingen og pynt med lidt frisk koriander.

Dressing
Pisk citronsaft, flydende honning, hakket hvidløg, salt
og peber sammen. Tilsæt olivenolien og smag dressingen til

Author Info

Andrea Hanko Petersen