fbpx
VESTERFÆLLEDVEJ 32, 1750 KØBENHAVN V

Aluminium kan påvirke den menneskelige krop negativt

Tungmetaller kan forårsage eller forværre en lang række helbredsproblemer i kroppen. Især er nervesystemet, fordøjelsen, leveren og nyrerne samt cellernes mitokondrier, følsomme for skader fra tungmetaller.

Aluminium viser sig at påvirke den menneskelige krop negativt. Selv om Aluminium er et let-metal,  regnes det som et tungmetal, da aluminiums giftighed nu er ved at blive erkendt.
Aluminium og aluminiumssalte bruges til kogegrej, sølvfolie, flødeerstatninger, pulversupper, som syreneutraliserende middel mod for meget mavesyre, som svedhæmmende middel i deodoranter og antiperspiranter. Aluminiumsaltet, som Aluminum hydroxid og Aluminum fosfat kan tit findes i medicine og er hypigt brugt også som adjuvans (leveringsstof) i vaccine.

Kan aluminium i HPV vaccine være farligt?

HPV vaccinen Gardasil indeholder ca. 225 mcg aluminiumsalt som adjuvans. Aluminium, som ikke bliver udskilt inden for 72 timer, ligger i depoter i organer som hjerne, hjerte, nyrer, lever, skjoldbruskkirtel og øjet, hvor det kan gøre uoprettelig skade, hos nogle af de piger eller kvinder som vælger at lade sig vaccinere.

Der er en del forskellige diagnostiske muligheder for at påvise eller indikere tungmetal-forgiftning. Valget kommer an på om, det er akut eller kronisk forgiftning.

Håranalyse

Håranalysen bruges som et redskab til måling af kroppens mineral og tungmetal status. Hår og negle giver en oversigt over tidligere og nuværende mineral – og tungmetalniveauer. I modsætning til blod er håret et inaktivt stof, der består af fiberproteiner og sporstoffer.

Når håret vokser, trænger næringsstoffer og toksisk grundstoffer fra blodbanen ind i hårsækken. Mineraler og tungmetaller lejrer sig i håret, hvor de er fast bundet og forbliver uændret i det udvoksede hår.

Til opsamling af hårprøve skal bruges 0,5 g (ca. en fuld ske) ubehandlet hovedhår klippet fra forskellige steder på baghovedet, helt inde ved hovedbunden.

Håret der er blevet kemisk behandlet (“permanentet”, farvet, bleget, eller på anden måde behandlet) vil ikke give præcise resultater.  Hvis håret er blevet behandlet, bør man vente 2-3 måneder før man tager nye prøver. Man kan også bruge negle i sted for hår.

Urin provokationstest

Provokationstest kan også anvendes til at få et mål for en eventuel ophobning af tungmetaller. Der gives kelaterende lægemiddel (DMSA, DMPS, EDTA) som mobiliserer tungmetaldepoterne og udskiller det i nyrerne.
Der tages to urinprøver: en urinprøve før (baseline) og efter (challenge test) som sendes til analyse. Hvis værdien efter keleringen er væsentligt højere end udgangsværdien, er der ophobet metaller i personen.
Disse metoder er anvendelige, hvis man er ret sikker på at der ikke er nogen metalallergi involveret. Man kan blive alvorligt syg efter en provokationstest, fordi provokationstesten udløser en kraftig reaktion.
DMSA kelaterende lægemiddel kan købes på internet eller i visse apoteker i Tyskland.

Metalallergi – MELISA test

Man kan også reagere voldsomt på aluminium eller på andre tungmetaller på grund af metalallergi.
Metalallergi kan diagnoticeres ved hjælp af en  MELISA test (memory lymphocyte immuno stimulation assay), som måler tilstedeværelsen af lymfocytter med hukommelse for, hvad man er allergisk for.
Metalallergi øger risikoen for at blive allergisk eller intolerance over for andre ting. For analyser for fødeaverintolerance, kan bruges Imupro fødevareintolerancetest.

http://www.microtraceminerals.com
Dr. Eleonore Blaurock-Busch – Challenge tests for toxic pollutantsDr. Eleonore Blaurock-Busch- DMSA Challenge Test for Heavy Metal Poisoning
Eva Lydeking-Olsen – Tungmetal, Update for terapeuter
MELISA Medical Foundation – www.melisa.org
The Great Plains Laboratory – www.gpl4u.com