BAGTE RØDDER MED PÆRER

Brug årstidens rodfrugter til en fyldig salat, som er mættende nok i sig selv. Alternativ kan den servers som grønt tilbehør til aftensmaden.

45 min – 4 personer

Ingredienser
1 kg rodfrugter, fx knoldselleri, jordskokker, pastinakker og gulerødder
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 bagekartofler
150 g bacon i tern
1 spsk. olivenolie
2 pærer fx Clara Friis
50 g valnødder
1 håndfuld rucola
100 g gorgonzola
½ dl yoghurt naturel 1,5%

Tilberedning

Tænd ovnen på 225 grader varmeluft.
Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Vend rodfrugterne og kartofler med olie og bacon og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber og bag dem i ca. 30 minutter.
Skyl rucola. Skær pærerne i både. Hak nødderne.
Blend gorgonzola med yoghurt til en flydende dressing.
Vend de bagte rodfrugter og kartofler med rucola, pærer og nødder. Dryp dressingen over.
Tip
I stedet for gorgonzola kan du bruge en anden blåost som fx Roquefort eller Saint Agur. Hvis du ikke er til blåost, så rør yoghurt med presset hvidløg og krydderurter i stedet.

Opskrift og foto: www.saeson-web.dk

Author Info

Andrea Hanko Petersen