Fødevareintolerance og ADHD

Skolen er startet, hverdagen er travl med hjemmearbejde og efterskole aktiviteter. Nogle gange bemærker forældrene eller måske informerer lærerne dem om, at deres barn har adfærdsproblemer.

Adfærdsproblemer som opmærksomhedsforstyrrelse, hyperaktivitet og impulsivitet kan være kendetegnet af ADHD.

Hvad er ADHD?

ADHD (attention deficit hyperactivity disorder: “Forstyrrelse af opmærksomhed og aktivitet”) skyldes, ifølge den nuværende viden, en afvigelse i hjernens stofskifte, hvor flere signalstoffer (neurotransmittere) fremstilles i forkert eller ukontrolleret mængde.

  • Kognition: manglende koncentration, dagdrømmeri, let at distrahere, indlæringsvanskeligheder.
  • Socialisering: impulsivitet, lav frustrationstolerance, manglende motivation.
  • Motoriske funktioner: hyperaktivitet, rastløshed, klodsethed mht. grov og fin motorik, forkert dosering af styrke.

Indtil nu er ADHD diagnosen ofte blevet stillet ved hjælp af psykologiske spørgeskemaer, IQ-test og subjektive kliniske indtryk. Nuværende standardbehandling er medicinsk behandling. Ganske vist forbedres koncentrationsevnen ved brug af de almindeligt anvendte lægemidler, men dette er til dels på bekostning af alvorlige bivirkninger.

ADHD er et meget komplekst fænomen. Nylige observationer har vist, at ubalancen af signalstofferne kan have forskellige årsager: genetiske, psykosociale eller organiske årsager.

Kan kosten have nogen indflydelse på adfærden?

Der findes meget litteratur og forskning om kost og adfærd. Der kan være mange årsager til, at kosten kan påvirke et ADHD barn. Nogle børn påvirkes måske kun af få ting, mens andre påvirkes af flere. Allergi og intolerance over for fødevarer kan give mange forskellige symptomer. Et barn kan have det rigtige dårligt, hvis hun/han daglig udsættes for mad, som barnet ikke tåler.

Kostændringer kan principielt ske på to måder: Enten ved at man undgår elementer i kosten, der forværrer ADHD-symptomerne, eller ved at indtage mere af kostelementer, der forbedrer ADHD-symptomerne.

Hvordan kan ImuPro fødevareintolerance test forbedre ADHD-symptomer hos dit barn?

Nylige undersøgelser viser, at IgG-antistoffer mod forskellige fødevarekomponenter, såsom casein eller gluten, er højere hos børn med ADHD. Videnskabelig dokumentation viser også, at størstedelen af ​​børn med ADHD kan opleve betydelige positive effekter på ADHD-symptomer, når de følger en begrænset eliminationsdiæt baseret på IgG-antistoffer mod mad.

Vejen til bedring begynder med den rigtige diæt. Det vil sige, at vælge de rigtige  fødevarer, kan være den første skridt i retning af at forbedre deres helbred og trivsel. Ved at tilføje en personlig kost med en behandlingsplan – hvilket betyder at undgå IgG-reaktiv mad i en begrænset periode – kan dit barn få mulighed for at sove bedre, forbedre deres kognitive evne, have mindre smerter og udslæt, en bedre fordøjelse og oplevelse en generel forbedring med hensyn til deres livskvalitet.