indisk dahl

Indisk dahl med raita

Dahl er en dejlig vegetarisk indisk ret med varmende krydderier og grøntsager, perfekt her til vinteren. Du kan uden problemer lave en dobbelt portion, så har du til to dage, eller til frokosten dagen efter.

Dahl

Ingredienser:
2 spsk. olie
2-4 hvidløg, fint hakket
2 cm ingefær, i fine tern
½-1 rød chili, fint hakket
2-4 tsk. stødt koriander
2-4 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. sennepspulver
2 stk. store løg, i store tern
200 g røde linser
7 dl grøntsagsbouillon, f.eks. Herbamare
400 g rodfrugter, i fine tern
1 stk. peberfrugt i tern
2 ds. flåede tomater
Salt og peber
Pynt: Frisk koriander og citronbåde
Tilbehør: Raita og kikærtepandekager

Tilberedning

Varm olien op og sauter løgene til de er klare.
Tilsæt hvidløg, chili og koriander til løgene og lad det sautere med.
Tilsæt røde linser, grøntsagsbouillon, rodfrugter, tomater, gurkemeje og spidskommen.
Lad retten koge til linserne er kogt ud og har jævnet retten.
Smag retten til med salt og peber, samt krydderier hvis det ønskes stærkere.

Raita

Ingredienser:
2½ dl yoghurt naturel
1 agurk, skrællet, renset for kerner og groft revet
4 spsk. mynteblade, hakket meget fint
1 stk. grønt chili, renset og meget fint hakket
1-2 fed hvidløg, knust
1 tsk. spidskommen
Kom alle ingredienserne i en passende skål og rør godt rundt. Lad det trække i min. 30 minutter inden servering til kikærtepandekagerne og Dahl.

Author Info

Andrea Hanko Petersen