Nyttige links

Nyttige links til fødevareintolerance

www.styrkdinfertilitet.dk
http://www.saeson-web.dk/
http://www.dk-kogebogen.dk/
http://www.frimad.dk/
http://www.madforlivet.com/

www.histaminintolerance.dk
Histamin optræder naturligt i visse fødevarer. Det er samtidigt et stof, som frigives i kroppen som en del af en allergisk reaktion, hvilke kan medføre astma og åndenød, rødmen af huden, nældefeber, kvalme, opkastning, hovedpine og diarre.
Kroppen har et enzym (diaminoxidase – DAO) som nedbryder det histamin, der optages fra histaminholdige fødevarer, så når man spiser en fødevare, som indeholder histamin, optages histaminet ikke fra tarmen og påvirker derfor ikke kroppen.
Men nogle af os har et lavt niveau af dette enzym, og når vi spiser for mange histaminrige fødevarer, får vi ”allergilignende” symptomer som hovedpine, rødmen, diarre, opkastninger og  mavesmerter. Dette kaldes histaminintolerance. Nogle studier har også vist sammenhænge mellem histaminintolerance og nældefeber, astma, løbenæse, eksem, angst og panikanfald.

www.sst.dk
Sundhedsstyrelsen er den højeste sundheds- og lægemiddelfaglige myndighed i Danmark. I samarbejde med beslutningstagere er vi med til at understøtte, at folk i Danmark har mulighed for at leve sundt og kan få behandling i et sundhedsvæsen af høj faglig kvalitet:

  • Vi godkender og overvåger medicin (- herunder apoteker, medicinpriser, bivirkninger mm.)
  • Vi giver og tager autorisationer (18 forskellige faggrupper – fra bandagist til tandplejer)
  • Vi rådgiver og oplyser (- befolkningen, sundheds-professionelle og myndigheder)
  • Vi planlægger og godkender (- placering af speciale funktioner, pakkeforløb, sundhedsaftaler mm.)

http://www.saeson-web.dk/
Magasinet Sæson og hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne til en grønnere hverdag.

www.altomkost.dk
Fødevarestyrelsens officielle hjemmeside om mad, måltider og motion.

www.sundhedsguiden.dk
Sundhedsguiden Media ApS er Danmarks førende udbyder af information indenfor forebyggelse, sundhedsfremme,sygdom, helbredelse og alternativ behandling.