fbpx
Scroll Top

ADHD eller koncentrationsbesvær

Barn med ADHD eller koncentartionsbesvær

Hvad er ADHD eller koncentrationsbesvær?

Nogle gange bemærker forældrene eller måske informerer lærerne dem om, at deres barn har adfærdsproblemer.

Adfærdsproblemer som opmærksomhedsforstyrrelse, hyperaktivitet og impulsivitet kan være kendetegnet af ADHD.

ADHD (attention deficit hyperactivity disorder: “Forstyrrelse af opmærksomhed og aktivitet”) skyldes, ifølge den nuværende viden, en afvigelse i hjernens stofskifte, hvor flere signalstoffer (neurotransmittere) fremstilles i forkert eller ukontrolleret mængde.

Typiske symptomer:

  • Kognition: manglende koncentration, dagdrømmeri, let at distrahere, indlæringsvanskeligheder.
  • Socialisering: impulsivitet, lav frustrationstolerance, manglende motivation.
  • Motoriske funktioner: hyperaktivitet, rastløshed, klodsethed mht. grov og fin motorik, forkert dosering af styrke.

Indtil nu er ADHD diagnosen ofte blevet stillet ved hjælp af psykologiske spørgeskemaer, IQ-test og subjektive kliniske indtryk. Nuværende standardbehandling er medicinsk behandling. Ganske vist forbedres koncentrationsevnen ved brug af de almindeligt anvendte lægemidler, men dette er til dels på bekostning af alvorlige bivirkninger.

ADHD er et meget komplekst fænomen. Nylige observationer har vist, at ubalancen af signalstofferne kan have forskellige årsager: genetiske, psykosociale eller organiske årsager.

Kan kosten have nogen indflydelse på adfærden?

Der findes mange litteratur og forskning om kost og adfærd. Der kan være mange årsager til, at kosten kan påvirke et ADHD barn. Nogle børn påvirkes måske kun af få ting, mens andre påvirkes af flere. Allergi og intolerance over for fødevarer kan give mange forskellige symptomer. Et barn kan have det rigtige dårligt, hvis hun/han daglig udsættes for mad, som barnet ikke tåler.

Kostændringer kan principielt ske på to måder: Enten ved at man undgår elementer i kosten, der forværrer ADHD-symptomerne, eller ved at indtage mere af kostelementer, der forbedrer ADHD-symptomerne.

Hvordan finder du ud af om dit barn har fødevareintolerance?

Det er svært at finde ud af om dit barn har intolerance og på hvilke fødevarer han/hun har helt præcis intolerance for. Det nemmeste løsning for at finde ud af at tage en ImuPro fødevareintolerance  blodtest.

  • Hvis dit barn er under 1 år  anbefaler vi ikke at blive testet med ImuPro prøver for deres immuforsvar er ikke helt udviklet.
  • Hvis dit barn er fyldt 1 år og du har mistanke om at hun/han har fødevareintolerance kan du få ham/hende testet med en ImuPro Screen (22 fødevarer), ImuPro Screen+ (44 fødevarer) eller med en ImuPro Basic (90 fødevarer) blodtest.
  • Hvis dit barn er fyldt 12 år og har stærke symptomer anbefalder vi at teste hende/ham med en ImuPro Basic+ (180 fødevarer) eller med en ImuPro Complete (270 fødevarer) blodtest.
Dreng med ADHD eller koncentartionsbesvær

Hvordan kan ImuPro fødevareintolerance test forbedre ADHD-symptomer hos dit barn?

Nylige undersøgelser viser, at IgG-antistoffer mod forskellige fødevarekomponenter, såsom casein eller gluten, er højere hos børn med ADHD.

Videnskabelig dokumentation viser også, at størstedelen af ​​børn med ADHD kan opleve betydelige positive effekter på ADHD-symptomer, når de følger en begrænset eliminationsdiæt baseret på IgG-antistoffer mod mad.

Vejen til bedring begynder med den rigtige diæt. Det vil sige, at vælge de rigtige  fødevarer, kan være den første skridt i retning af at forbedre deres helbred og trivsel.

Ved at tilføje en personlig kost med en behandlingsplan – hvilket betyder at undgå IgG-reaktiv mad i en begrænset periode – kan dit barn få mulighed for at sove bedre, forbedre deres kognitive evne, have mindre smerter og udslæt, en bedre fordøjelse og oplevelse en generel forbedring med hensyn til deres livskvalitet.

Hvordan kan du komme videre?

Dit barn kan blive testet for fødevareinintolerance med ImuPro fødevareintolerance test. Klik her.

Se yderligere oplysninger om ADHD www.adhd.dk, www.karennorby.dk,

Hvis du har brug for konsultation, kan du kontakte en af vores samarbejdspartnere.

Har du spørgsmål? Skriv til os.

Andrea Hanko Petersen ejer af hanko Medico
Andrea Hanko Petersen
Ejer af Hanko Medico