fbpx
Scroll Top

Kroniske hudsygdomme

Kroniske hudsygdomme

Kroniske hudsygdomme

Psoriasis og atopisk dermatitis

Psoriasis og atopisk dermatitis (børneeksem) er blandt de mest almindelige kroniske hudsygdomme.
De vigtigste symptomer på psoriasis er velafgrænsede, røde, afskallende og til tider kløende hudområder. Genetiske faktorer, men også andre udløsende faktorer og risikofaktorer (f.eks mekaniske stimuli, kroniske skader og medicin) spiller en vigtig rolle i udviklingen af denne sygdom.

Atopisk dermatitis er en kronisk, ikke-smitsom hudsygdom. Typiske symptomer er en intens kløe og røde, skællende og undertiden væskende eksem på huden. Disposition for atopisk dermatitis er sandsynligvis arvelig. Om og i hvilket omfang sygdommen bryder ud, afhænger i vid udstrækning af miljømæssige faktorer (f.eks mad og stress).

Hvis en tilsvarende genetisk disposition er til stede, kan fødevarer udløse eller forstærke en type I allergi med IgE-antistoffer hos personer, der lider af atopisk dermatitis.

Hos nogle af disse personer er der også stærkt forhøjede niveauer af IgG antistoffer, hvilket indikerer, at personen også lider af fødevareintolerance. Derfor kan det være nyttigt at foretage en IgG antistof bestemmelse med henblik på at identificere mulige udløsende faktorer i form af visse fødevarer.

En udelukkelsesdiæt baseret på disse resultater kan lindre symptomerne og skal betragtes som et supplement til en symptombehandling.

Hvordan kan du komme videre?

Du eller din familie kan blive testet for fødevareintolerance med ImuPro fødevareintolerance tests. Klik her.

Du kan læse yderligere oplysninger om psoriasis www.psoriasis.dk

Hvis du har brug for konsultation, kan du kontakte en af vores samarbejdspartnere.

Har du spørgsmål? Skriv til os.

Andrea Hanko Petersen ejer af hanko Medico
Andrea Hanko Petersen
Ejer af Hanko Medico